HIV/AIDS projekt

Sundhedsprojektet er lokaliseret i det nordøstlige Thailand tæt på grænsen til Laos. Projektet er startet af og ledes af den katolske nonneorden “Good Shepherd Sisters”. Der arbejdes på at forbedre underpriviligerede, syge menneskers samt HIV-smittede og AIDS syge menneskers levevilkår. Der udføres blandt andet opsøgende socialt arbejde, aktiviteter med børn, engelsk- og computer undervisning, "hjemmeplejefunktion" samt sygepleje.

 Projektet har flere aktiviteter, der alle har et sigte at forbedre, ensomme, isolerede, svage og syge menneskers levevilkår.

  • "Village Outreach Programme" udfører opsøgende socialt arbejde og yder pleje og støtte til beboer i de omkringliggende små landsbyer. Man støtter blandt andet syge, ældre og bedsteforældre der opfostrer deres børnebørn. Dette ved hjælp af uddele mad, modermælkserstatning, ledsagelse og transport til sygehus, give pleje og social kontakt til dem er trænger.
  • "Hands of Hope" er et "income generating project" for HIV-smittede og AIDS syge hver mandag til fredag faciliteret ved "Garden of Friendship". Alle brugere arbejder sammen og producerer varer som kan sælges til udlandet. Mødre der har små børn medbringer børnene og mødrene skiftes til at se efter børnene.
  • "Garden of friendship" er et bosted for HIV-smittede og AIDS syge og tidligere patienter, der har brug for et beskyttet botilbud. Centralt er der kontorbygning og værelser til dem er har brug for sygepleje og omkring bor familierne i 7 små huse. Der er dejlig grønne områder, køkkenhaver, frugttræer, blomster m.m. Det er projektets filosofi, at det ikke er et "sygehus" men nærmere et sted, der giver mulighed for rehabilitering, som gør beboerne stærke igen. Der opdrættes af beboerne blandt andet høns og fisk og der dyrkes forskellige afgrøder i haven (frugttræer og grøntsager) for at beboerne kan blive selvforsynende og med henblik på videresalg.

Arbejdsopgaver som frivillig:

Som frivillig på HIV / AIDS projektet vil arbejdsopgaverne være af varierende karakter. Vi søger frivillige til dette projekt med relevant sundhedsfaglig baggrund. (sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, pædagog eller lign.) Du kan blandt andet regne med følgende arbejdsopgaver: Sygepleje af AIDS syge, folk med tuberkulose eller andet, hjælp til medicin udlevering og "undervisning" i vigtigheden af at tage sin medicin regelmæssigt, engelskundervisning af børn i alderen 10 til 18 år - undervisningen foregår i små grupper, aktiviteter med beboernes børn, deltage i morgenmeditation, hjemmebesøg og "hjemmeplejefunktion", udlevering af mælk til spædbørn i landsbyerne, lettere rengøring, lettere havearbejde (vande blomster, planter m.m.), assistere sygeplejerske med træning af svage, computer arbejde, hjælpe med at forberede måltider etc. Opgaverne er mangeartede men generelt er det vigtigt at du er fleksibel og villig til at give en hånd, hvor der er brug for dig. Men vigtigst af alt er at du har hjertet på rette sted og møder de ansatte og patienter og beboere med åbenhed. 

Bolig, kost og området:

Frivillige bor i helt nybyggede lokaler (2011). Man får som frivillig eget værelse med eget badeværelse. (Det er fire værelser) Der er fællesrum med sofa og TV, fælleskøkken med div. faciliteter blandt andet også vaskemaskine. Frivillige har mulighed for at få internet på værelserne. Man kan købe et USB stik med internet til 200 kr i et supermarked i Nong Khai. Der er omkring huset en terasse med nogle havemøbler. Man bor i rolige og meget smukke omgivelser. Frivillige spiser (gratis) frokost sammen med de øvrige ansatte. Morgenmad og aftensmad skal man som frivillig selv sørge for.

Der er 6 km ind til Nong Khai, som ligger i Isaan området på grænsen til Laos. Frivillige har cykler til rådighed og man kan derfor cykle til Nong Khai. Byen ligger 675 km fra Bangkok. Der er rismarker i området og Nong Khai ligger ud til Mekong floden. Byen er afslappet og bestemt ikke overrandt af turister. Her er små butikker, markeder, templer, gadekøkkener og restauranter med udsigt over den enorme Mekong flod. Der er desuden adskillige ATM, fitnesscenter, og internetcafeer.

 De ansatte:

Der er nonner som er med i ledelsen af projektet. Der er en australsk kvinde på projektet som arbejder tæt sammen med ledelsen, dette er en stor fordel, da "hun får tingene til at ske". Derudover er der ansat 6 "Thai staff". Volunteer Aid sender 2 frivillige afsted ad gangen. Der kommer af og til andre frivillige fra andre lande.

 

Arbejdstider, ferie og generelt:

Frivillige arbejder fra 8 til 16.30. Der er en times frokostpause fra 12.00-13.00. Man har derudover en ugentlig nattevagt. Det er muligt at sove på nattevagten, når man ikke bliver kaldt. Man har som frivillig har 2 ugentlige fridage - på nuværende tidspunkt hver søndag og mandag. Man har som frivillig fri ved "thai holidays". Disse varierer og oplyses som udgangspunkt først efter ankomst til Thailand. Det forventes, at du holder ferie før eller efter dit arbejdsophold. Du har dog mulighed for at se mere af Thailand på dine to ugentlige fridage. Der er to cykler til rådighed til frivillige, så man kan komme rundt på egen hånd. Der sendes som udgangspunkt kun kvindelige frivillige til dette projekt eller par, som er gift. Frivillige på dette projekt skal have en vaccination mod tuberkulose.

 

Varighed på opholdet:

Du forventes at arbejde på projektet i 6 måneder og der er afrejse tidspunkter to gange årligt - omkring jan/feb og igen juli/august. Frivillige forventes at kunne være afsted i 6 måneder. Kortere ophold er ikke muligt på dette projekt.

 

 

pige_baby.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.