Kostskole / Børnehjem

Kostskolen ligger i landsbyen Hua Khoonchae i Thailand – ca. 1 times kørsel nord for Pattaya by og et par timers kørsel syd for Bangkok. Befolkningen er meget venlig og hjælpsom. Kostskolen ligger ikke i et turistområde, og man møder derfor her det oprindelige Thailand. Børnene er i alderen fra 2 år til 14 år. Kostskolen har et kristens grundsyn og med dens 1400 elever er det en af regionens største.

Skolen fungerer som en almindelig skole med hjemmeboende børn fra hele regionen. Derudover, er der på skolen et afsnit med kostskoleelever, hvor der går både betalende børn samt et børnehjem for ca. 40 forældreløse børn i alderen 6 - 15 år. 

Der er på skolen også en vuggestue og børnehave for de mindste børn i alderen fra 2-6 år. Frivillige indgår her i den daglige rutine med pasning af børnene. Der laves forskellige aktiviteter med børnene for at stimulere dem og for at skabe et trygt og venligt miljø. De modtager også undervisning trods deres lave alder, eksempelvis det engelske alfabet og engelske remser. Dette gøres gerne på en kreativ måde.

Kost og boligforhold

Som frivillig bor man gratis i en bygning, der ligger ca. 5. min. fra skolen på cykel. Huset minder om et kollegium, og huser både de frivillige samt skolens øvrige lærere og deres familier. Værelserne er omkring tyve kvadratmeter store og har både aircondition og ventilator i loftet. Der er både køleskab, fryser, elkedel, brødrister, senge, skriveborde og klædeskabe til rådighed på værelserne. Siddetoilet, håndvask og bad er på gangen, som de frivillige deler. Der er et fælleskøkken. Der er ingen vaskemaskine, men skolen kan sørge for at vaske og stryge tøjet, men tænk over ikke at give dem dit pæneste tøj, da det nemt bliver forvasket. Der står to cykler til rådighed til danske frivillige. På skolen er der en stor swimmingpool, som frivillige kan benytte på udvalgte dage mellem kl. 17.00 og 18.00.

Som frivillig får man gratis kost under opholdet. Maden der gives gratis er "Thai style". Morgenmad, frokost og aftensmad består af ris med forskelligt kød, fisk og grøntsager eller nudelsuppe og spises på skolens kantine hhv. klokken morgen, 12.00 og klokken 17.00. På markedet i landsbyen, er det muligt at købe forskellige retter ved gadekøkkenerne eller spise på en af byens mange restauranter. Et måltid er meget billigt og kan købes for omkring 3 kroner.

Skolens beliggenhed

Skolen ligger i den lille landsby Hua Khoonchae nær Ban Bueng og ca. en time (taxi) fra kostskolen ligger den berømte "Bangsaen beach". Her er en lokal og meget afslappet stemning. Der er ikke mange udenlandske turister, men stranden er et populært feriested for Thaier særligt i weekenderne. Bussen kører regelmæssigt og koster omkring 20 bath. Selve landsbyen hvor kostskolen ligger har ikke meget andet end en 7-Eleven og adskillelige gaderestaurenter. Det er vigtigt at kunne trives i et lille samfund, hvor der ikke sker meget. 

Arbejdstider

En normal arbejdsdag er fra 7.30 til 15.40. Fra kl. 7.30 - 8.00 ankommer børnene i busserne og nogle forældre afleverer børnene selv. Fra klokken 8.00 - 9.00 er der morgensamling for børnene, og den reelle undervisning starter klokken 9.00. Det forventes at man i eventuelle fritimer og til frokost at man bruger tid på skolen med eleverne og lærerene. Lærerene vil meget gerne lære de frivillige at kende, og du skal som frivillig gøre en indsats for dette.

Som frivillig underviser man børnehavebørnene eller skolens 1. - 7. klasser i engelsk. Du skal undervise i engelsk enten de små børn eller de lidt ældre børn. Det er vigtigt at have fokus på deres engelskudtale. Du skal selv stå for undervisningen, men der vil være materiale du kan bruge. Du er også velkommen til selv at tage materiale med. Det er ligeledes en vigtig funktion at udføre pædagogiske aktiviteter med børnene. Ændringer forekommer ofte, og det er meget vigtigt, at man som frivillig udviser stor fleksibilitet. 

Varighed på opholdet:

Du kan være frivillig på kostskoen syd for Bangkok fra 4-6 måneder eller gerne længere. 

Påklædning:

Det er vigtigt, at man respekterer den Thailandske kultur og derfor skal man tænke over sin påklædning, når man underviser, og når man færdes på skolen. Frivillige skal bære sorte bukser eller nederdel, når man underviser. Nederdel eller bukser skal gå ned under knæene, og din bluse må ikke være udringet og ikke vise dine skuldre. Dette skal respekteres - også selv om det er varmt. Det er ikke tilladt at ryge på skolens område og det er tabu at ryge i landsbyen.

 

elefant_2.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.