Kvindecenter

Kvindecentret ligger i kystbyen Pattaya, som ligger på østkysten af den Thailandske golf ca. 165 km sydøst for Bangkok. Centret har over 20 års erfaring med at hjælpe unge piger og kvinder med at styrke deres selvværd gennem blandt andet engelsk undervisning. Centret tilbyder kvinder, der arbejder på Pattayas barer eller er udsatte på andre måder, adgang til undervisning indenfor sprog som engelsk og tysk, edb, frisørfag m.v. Som frivillig skal være "vejleder" dvs. møde pigerne/kvinderne med omsorg og respekt og undervise i engelsk. 

Som frivillig skal du sørge for at skabe et hyggeligt undervisningsrum og en rar atmosfære, hvor der er plads til pædagogiske aktiviteter og at skabe et stærkt fællesskab og at se "de den enkelte".

Mange af de kvinder og unge piger, der benytter Centret, kommer fra Thailands fattigste områder og har kun lidt eller slet ingen uddannelse. Nogle arbejder i de mange barer, massageklinikker, der findes i Pattaya by. De fleste af dem underholder børn og familie i den landsby, de kommer fra. Formålet med projektet er at skabe et "rum" hvor kvinderne bliver respekteret og at opbygge deres tro på egne kompetencer og værd. Dertil arbejdes der på at bibringe kvinderne uddannelse, viden og færdigheder. Kvinderne der kommer på centret er meget taknemmelige for den undervisning de får, og de sætter stor pris på de frivillige. 

En læge og en jurist besøger jævnligt centret. Lægen med råd og vejledning om hygiejne, almen sundhed og kost. - Juristen for at fortælle om thailandsk lov, da mange af kvinderne er uvidende om deres rettigheder. Der gives råd og vejledning både i grupper og individuelt.

Arbejdsopgaver:

Frivillige står for engelskundervisningen og planlægningen heraf. Man har stor grad af frihed til selv at påvirke og planlægge undervisningen. Det vigtigste er, at den frivillige formår, at skabe en stemning og atmosfære, hvor de studerende bliver trygge og har lyst til at komme. Det handler om at skabe tillid og øge kvindernes tro på sig selv. Derudover skal man hjælpe med praktiske opgaver som lettere rengøring m.m.


Omgangstonen på Centret er venlig, tillidsfuld og præget af gensidig respekt blandet andet gennem religion - en skarp kontrast til de ellers barske realiteter i kvindernes liv. - Det er en stor tilfredsstillelse at se, hvordan kvindernes selvrespekt og selvværd vokser med den nye viden, de får.

Frivillig på kvindecentret:

På centret arbejder frivillige fra flere europæiske lande og fra Thailand. Det er meget velorganiseret - så meget det kan blive i Thailand! Man skal derfor forvente, at man vil mangle informationer eller generelt få information for sent. Dette skal man kunne tage som en del af oplevelsen!
Søstrene sætter stor pris på de frivilliges indsats. De betragter de frivilliges indsats som en gave til Centret, og frivillige er en vigtig del af deres program. 

Centret ledes af en katolsk nonneorden, så man skal som frivillig være indstillet på at religionen er en naturlig del af hverdagen og i at deltage i morgensang og andre katolske begivenheder. Alkohol og rygning er ikke tilladt på Centret. 
Personer med piercinger accepteres desværre ikke som volontører på dette projekt.

Kost og boligforhold:


Som frivillig bor man gratis på kvindecentret. Der tilbydes meget gode boligforhold. Frivillige bor på 4. sal i bygningen fra 2001. Frivillige får eget værelse, hvor der er en seng, skab og skrivebord og en fan. Der er bad på gangen. I fællelejligheden er der et stort fint køkken og en fællesstue, hvor man kan hygge sig med de øvrige frivillige. Som frivillig skal man selv betale for den el, man bruger på sit eget værelse. Der er ingen vaskemaskine på centret. Enten kan man vaske i hånden eller aflevere sit vasketøj til et "laundry". Der er utallige steder i Pattaya, hvor man kan få vasket sit tøj billigt. Som frivillig på kvindecentret spiser man gratis frokost på centret. Frokosten er ægte autentisk Thai mad. Morgen og aftensmad kan laves i lejligheden eller der er utallige muligheder for at spise ude billigt. Du skal selv medbringe sengelinnet og håndklæder. 

 

Varighed på ophold:

Du kan være frivillig på kvindecentret i Pattaya fra 3-6 måneder.


Generelt:


Byen Pattaya er et af de steder i Thailand hvor sexturismen er mest udbredt. Der er "go go bar" på stribe og der findes mange sexturister i Pattaya. Derudover er Pattaya en by som har shoppingcentre, fitness centre, restaurenter og div. forlystelser. Pattaya er hektisk by, men det er nemt i weekenderne at tage lidt ud og oplever andre sider af Thailand.
Pattaya ligger ikke langt fra blandt andre tropeøerne Koh Samet og Koh Chang. Der vil ofte i weekenderne være mulighed for at tage på tur og nyde det afslappende liv på øerne.

Du må være indstillet på at holde ferie før - eller efter - din arbejdsperiode. Dog holder centret lukket i ca. 10 dage i april og i december. Datoer herfor kan ikke oplyses på forhånd, da de varierer.

Påklædning:

Det er vigtigt at man respekterer den Thailandske kultur og derfor skal man tænke over sin påklædning, når man underviser og når man færdes på skolen. Frivillige  skal medbringe sorte bukser, som man skal have på, når man underviser. Husk at din nederdel eller dine bukser skal gå ned under knæene, og din bluse må ikke være udringet og ikke vise dine skuldre. Dette skal respekteres - også selv om det er varmt.

elefant_2.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.