Mor/Barn hjem, Chiang Mai

Mor/barn hjemmet er placeret ca. 1 times kørsel uden for Chiang Mai i Nordthailand. Centret er for enlige mødre og deres børn, som kommer fra fattigdom og andre svære livsvilkår. Centret tilbyder midlertidig bolig og yder beskyttelse, rådgivning og sundhedsfremme samt støtte til børnene

Centrets mål er at gøre kvinderne selvhjulpne, dette arbejdes der med via undervisning i thai og engelsk, dyrke egne grøntsager, madlavning og kvinderne støttes i at tro på sig selv og klare de udfordringer, de oplever i sit liv.

Centret kan huse 12 kvinder og deres børn, men der arbejdes på at udvide kapaciteten, så centret med tiden kan huse op til 50 udsatte kvinder og børn. Centret ligger i landlige omgivelser og de dyrker egne frugter og grøntsager og holder høns og andre dyr. På centret er der et ”daycare” for børnene og en udendørs legeplads.

Arbejdstider og arbejdsopgaver:

Som frivillig arbejder man mandag til fredag fra ca. 8.00 – 16.00. Der er fritid lørdag og søndag. Som frivillig på centret er der mange forskellige mulige typer af arbejdsopgaver.Det vigtigste er at man som frivillig er fleksibel og entusiastisk og villig til at hjælpe hvor behovet er. Det forventes at man har energi på arbejdsopgaverne, møder ind til tiden og er respektfuld overfor ansatte og brugere på centret. Er der noget man brænder for og besidder særlige evner og har man ideer som kan berige centret, er de meget nysgerrige og åbne for det. Af mulige arbejdsopgaver kan nævnes: Undervise børn og kvinder i engelsk, planlægge og udføre pædagogiske og kreative aktiviteter, babysitte de helt små børn, hjælpe med praktiske opgaver som rengøring og madlavning, havearbejde eller "farming". Der tages udgangspunkt i den frivilliges interesser samt centrets behov for hjælp.

Varighed på ophold:

Du kan være frivillig på Mor/barn hjemmet i Chiang Mai fra 4 uger til 3-4 måneder

Bolig:

Frivillige kan sørge for egen bolig f.eks på hostel i Chiang Mai. Hostel koster ca. 200 THB (40 kr) pr dag og transport til og fra arbejde koster ca. 40-60 THB (8 – 12 kr) pr dag. Man skal være indstillet på at kørsel tager ca. en time frem og tilbage. Centret tilbyder gratis frokost som består af Thai mad. Alternativt kan man vælge at bo på stedet for at undgå transporttid, det koster ca200 kr pr uge hvilket dækker bolig, tøjvask og kost. Man kommer til at bo i frivillighuset, som er af nyere dato. Der er et køkken, 4 værelser og 3 badeværelser. Vi anbefaler at man som frivillig indlogerer sig her for at undgå transporttid og for at få mest muligt ud af opholdet.

Påklædning:

Det er vigtigt, at man respekterer den Thailandske kultur og derfor skal man tænke over sin påklædning, når man er på arbejde, og når man færdes på centret. Nederdel eller bukser skal gå ned under knæene, og din bluse må ikke være udringet og ikke vise dine skuldre. Dette skal respekteres - også selv om det er varmt.

elefant_2.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.