Frivillig på kostskole / Børnehjem

Jeg er en tidligere studerende fra CBS er efter studierne var vel overstået trængte til at komme ud og opleve verden på en ny måde.
Valget faldt på at blive frivillig gennem VAID på børnehjem/kostskole i Thailand. Jeg ville gerne prøve mig selv af i en ny kultur på egen hånd, og da jeg aldrig får havde været nogen steder i Asien blev det også en stor oplevelse. 

 Kindergarten:

 Da jeg startede på skolen blev jeg i første om gang sat til at være lære i kindergarten . Det var lidt udfordrende da jeg ikke rigtig havde kendskab til børn i den aldersgruppe. Det gik godt med undervisningen men ikke desto mindre spurgte jeg pænt om at skifte og efter tre uger senere fik jeg fire klasser med børn alderen 9-10 år. Tre af klasserne almindelige klasser og den sidste klasse var en avanceret engelsk klasse der havde engelsk som fag to gange om dagen. Alle fire klasser var en fornøjelse at undervise. Børnene er søde og uendelig charmerende. Jeg underviste dels med skriftlige opgaver men især med spil og lege da min thai hjælpelære underviste i grammatik. Børnene gjorde store fremskridt og skolen spurgte mig også flere gange om jeg ikke havde lyst til at blive. Skolens ledelse er enormt søde og de anerkender det hvis man gør en god indsats. Jeg fik således både afskedsgave og et fremragende anbefalelsesbrev med på vejen.

Mine klasser:


Et af mange farvelbreve fra børnene:


Landsbyen man bor i har omkring 10.000 indbyggere. Der er et morgenmarked i midten af byen som er centrum for megen aktivitet men der er ikke meget at tage sig til. Det er dog et naturskønt område og hvis man investere i en scooter så er der mange steder at tage hen i sin fritid. I nabobyerne er der fitnesscentre og gode restauranter. Derudover er der vandfald, zoo, regnskove, og kyster med dejlige strande og øer man kan køre til eller evt tage en bus. Jeg boede på skolen sammen med børnehjemsbørnene og et par af lærerne og manageren. De var søde og nysgerrige børnene altså og vi spillede fodbold sammen hver søndag eftermiddag.

To fra børnehjemmet

Ikke så langt var landsbyen er der en kunstig sø hvor man kan løbe ture. Sceneriet er fantastisk og næsten hver gang man var der kunne man tage nye fantastiske billeder:

Alt i alt er det enormt givende at være frivillig. Hvis man lægger sit hjerte i det får man det igen. Det er også en god måde at rejse på da man gør noget godt for andre samtidig med man oplever en masse. Derudover er man også en del af kulturen når man arbejder i stedet for bare at være en turist der kigger sig omkring.

 

Med venlig hilsen Lasse 

 

pige_baby.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.