Frivilligt arbejde på kvindecentert i Pattaya

Jeg valgte at ansøge om at komme til Thailand, fordi jeg havde indtrykket af, at det er et land med en fantastisk kultur, at det er nemt at begå sig og ikke mindst et land, hvor man føler sig tryg, når man rejser alene som kvinde. Thailand levede helt op til mine forventninger og det er et fantastisk venligt og imødekommende folk, som er meget hjælpsomme og høflige.

Frivillige i Thailand

Det har været meget berigende at lære deres kultur bedre at kende og på trods af, at mange asiatiske lande lader sig inspirere af den vestlige verden, så er der bestemt også meget at lære af dem. Thaierne virker som et utroligt stærkt folkefærd og de har en fantastisk indstilling til livet - de giver ikke op, og de knokler for at forsørge deres familie. De har et meget unikt sammenhold og for dem er kærligheden til deres familie større end lykken i deres eget liv. De bekymrer sig utroligt meget om deres medmennesker og er villige til at yde en stor indsats for at hjælpe andre.

Pattaya adskiller sig en del fra resten af Thailand, da den er præget af meget turisme og udlændinge som bosætter sig i byen. Yderligere har prostitutionsbranchen også stor indflydelse på byens aften/natteliv, hvilket er grænseoverskridende at være vidne til i starten, men man lærer at begå sig i det og på sigt får man et mere nuanceret billede af branchen. Man bliver meget hurtigt opmærksom på, at denne verden ikke er sort og hvid og man bliver nødt til at arbejde med nogle af de fordomme man kommer med og få et indblik i kvindernes og mændenes baggrund, for bedre at kunne forstå miljøet. Personligt har den del af arbejdet været mest interessant -at komme i nærkontakt med disse kvinder og få et indblik i deres verden, kultur og baggrund. Det har været meget berigende for mig personligt at forholde mig mere åbent til mine egne fordomme og yderligere fået et kendskab til prostitutionens omfang og dermed også en af problematikkerne her i Thailand.

Jeg synes alt i alt det har været en fantastisk oplevelse! Det har været meget givende at bo og arbejde sammen med mennesker, som er passioneret omkring nogle af de samme værdier som mig selv. Det har været dejligt at have sparringspartnerer og kunne hjælpe hinanden, både fagligt og personligt, når udfordringer er opstået.

Det har været enormt berigende for min egen læring at skulle undervise i engelsk og man bliver pludselig opmærksom på sine egne pædagogiske evner. Jeg synes derfor også, det har været en spændende, men udfordrende at undervise, og da jeg ikke havde nogen baggrund indenfor undervisningsfaget. Der er meget frihed under ansvar i undervisningen, hvilket er super fint og man afgør derfor selvfølgelig selv, i hvor høj grad man involverer sig personligt med sine studerende, og jeg synes flere involverende aktiviteter foruden dem i klasselokalet og større inddragelse i kvindernes baggrund og kulturen, ville have været meget interessant.

Jeg mener, både fagligt og personligt, at jeg har fået mindst lige så meget igen, som jeg har givet. 

Alt i alt, har de 3 måneder været meget spændende, og jeg føler det har været en god måde at lære den thailandske kultur at kende på. Jeg er enormt beæret over at have været en del af dette projekt, og jeg er meget taknemmelig for den oplevelse jeg tager med mig hjem.

Stine - frivillig 3 måneder i Pattaya , Februar 2019

 

 

 

 

 

elefant_2.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.