Pædagogstuderende på kostskole / Børnehjem.

Vi er to pædagog studerende fra Randers, der i det sidste halve år har opholdt os i Thailand som en del af vores praktik i forbindelse med uddannelsen. Børnene på skolen er helt fantastiske. De er altid glade for at se en og er altid klar med et spørgsmål for at lærere en bedre at kende. Man knytter sig hurtig til dem og kommer til at holde af dem. 

Bliv frivillig på kostskole i Thailand

Vi har været tilknyttet en kristen skole i en lille hyggelig landsby, hvor vi har undervist i engelsk. Vi har undervist fra kl. 8-15.40 hver dag, dog er der ikke undervisning hele dagen, der er også forberedelsestid til de forskellige timer. Weekenderne er vores, hvor vi har mulighed for at tage ud og opleve noget eller tilbringe tiden i landsbyen. 

På skolen går der ca. 1500 elever i alderen fra 3-16 år. De starter i børnehaveklasse når de er 3 år, der er de inddelt i forskellige børnehaveklasser, så de først kommer videre til 1 klasse når de er 6 år. Man kan kalde det for en børnehave/sfo, men med fokus på læring af forskellige fag allerede fra 3 år, selv engelsk undervisning.

Til skolen er der også tilknyttet en kostskole og et børnehjem, hvor eleverne går på skolen.

I landsbyen bor der ca. 2500 indbyggere. Så det er en lille hyggelig landsby, hvor man hurtigt bliver et kendt ansigt, da vi også skiller os lidt ud, da vi jo er hvide i forhold til dem, og i nogle tilfælde også højere, eller har lyst hår.

Vi blev taget rigtig godt i mod da vi ankom. Alle har været venlige, hjælpsomme og meget interesseret i at lærer os at kende. Det gjorde også at vi hurtigt faldt til i blandt hernede. Det at undervise i engelsk på en skole, hvor de lærer engelsk fra 3 års alderen, har været utrolig spændende, men samtidig også en udfordring. Man skal kunne tænke ud af boksen og være kreativ, for at finde en god undervisningsmetode, som ikke kun fungere for en selv, men også for børnene. Noget der gør det sjovt og interessant at lærer et nye sprog.

Vi har til hver time en thai lærere tilknyttet, der kan hjælpe med at oversætte det der nogle gange kan være nødvendigt for at de forstår hvad der skal foregå. Det er helt bestemt en stor hjælp.

Vi bor i en stor bygning kun 10 minutters gang fra skolen. Der bor vi sammen med andre frivillige og mange thailærere med deres familie. Det er et rigtig hyggeligt sted, og man har masser mulighed for at få indblik i den thailandske kultur, og tilbringe tid med ens lærere. Alt efter hvor mange værelser der er ledige, så bor man enten alene, eller sammen med en anden frivillige. Værelserne er i en fin størrelse, og der er WI-FI adgang i hele bygningen.

Som en del af vores ophold hernede får vi kost og logi. Der bliver serveret morgenmad, frokost og aftensmad på skolen. Dog er det ikke altid vi lige er friske på at spise ris om morgenen, så der er også mulighed for at lave ens egen morgenmad hjemme på værelset hvor man bor.

Der er et køkken tilknyttet til bygningen hvor vi bor, hvor man også har mulighed for selv at lave aftensmad. Ellers er det billigt og lækker mad man kan finde rundt i landsbyen, og enten spise ude eller tage det med hjem og spise sammen med nogle af de andre frivillige.

Man tilbringer meget tid sammen, og de bliver hurtig en del af ens hverdag når man er sammen hver dag på skolen. Det gør det også lidt nemmere i forhold til man er langt væk hjemmefra, og i perioder kan komme til at savne ens familie. Hjemve er ikke noget vi som sådan har haft på vores ophold her. Selvfølgelig kommer der dage, eller begivenheder derhjemme som man gerne vil være med til, men det er en helt fantastisk oplevelse hernede, som vi synes man hurtig vænner sig til, og dem hernede bliver en form for ens nye familie. 

Børnene på skolen er helt fantastiske. De er altid glade for at se en og er altid klar med et spørgsmål for at lærere en bedre at kende. Man knytter sig hurtig til dem og kommer til at holde af dem.

Da man ikke ved hjemmefra hvad man skal undervise af klasser, så kan det være svært at forberede sig. Hvis man vidste det hjemme fra, kunne man finde lidt materiale da det kan være svært at finde engelsk materiale hernede. Så tænk ud af boksen og vær kreativ, så skal det nok gå. Børnene er fantastiske, og vil meget gerne lære engelsk.

I og med vi har fri i weekenderne, har man masser af mulighed for at tage væk fra landsbyen og opleve noget. Vi bor 100km syd/øst fra Bangkok. Der er transport muligheder fra landsbyen, og det er ganske nemt at finde ud af når man først har prøvet det. Så man kan nemt tage til Bangkok i en weekend.

Der ligger også små lækre badestrands øer tæt på, og andre lækre steder man også snildt kan tage ud og opleve i en weekend. Vi har haft noget ferie i vores tid hernede hvor vi tog lidt forskellige steder hen. Vi har både været ude og ride på elefanter, været på tur i junglen, slappet af på en lækker sol ø og mange andre skønne uforglemmelige oplevelser. Har man mod på at tage rundt på egen hånd i backpacker stil, så er der masser at se og opleve. Vi har også været ude og opleve noget med nogle af vores lærere. Får man et godt forhold til dem, så har man en rigtig god mulighed for at komme ud og se mange af de lokale ting, som ikke mange turister ser.

Vi kan på det varmeste anbefale et ophold hernede på denne skole. Det har været den mest fantastiske oplevelse, som vi aldrig vil glemme.

Anita og Birgitte,  pædagog studerende 6 måneder på Kostskolen, Thailand.

 

 

pige_baby.jpg

Kontakt os

Telefon: +4530701373

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontooplysninger:

Reg nr. 5394

Konto nr. 0000407990

Der afholdes samtaler i Aarhus.